Kontakt

dr.sc. Ivan Voras, dipl. ing.

e-mail: ivoras@gmail.com

Ivan Voras je doktor računarstva, poduzetnik i vlasnik tvrtke Ideja na kvadrat u Zagrebu, čija je temeljna djelatnost programiranje. Tvrtka se profilirala u custom rješenjima internetske sigurnosti i kriptovaluta. Riječ je o serverskim rješenjima koja omogućuju poslovanje putem Bitcoina i drugih kriptovaluta i njihovu potpunu prilagodbu sustavu tvrtke. Ideja na kvadrat je orijentirana na globalno tržište, a naručitelji njihovih Bitcoin rješenja su njemačke i američke tvrtke iz sektora trgovine naprednijeg internetskog poslovanja. Upravo ovakav portfolio Vorasa čini atraktivnim predavačem na tehnološkim konferencijama i tvrtkama na temu internetske sigurnosti i kriptovaluta.

Ivan Voras suvlasnik je u još dvije tvrtke. Akira Industries bavi se elektronikom i istraživanjem i razvojem. Cilj tvrtke je ponuditi inovativna i inteligentna rješenja za rješavanje specifičnih potreba pojedinih industrija po modelu Internet of Things i zelenih tehnologija. Neki od projekata su solarni senzori za poljoprivredne površine koji daju informacije o zagađenju i sastavu tla, a za potrebe turizma razvijena su rješenja multimedijalne klupe i pametnog „check in-a“. Less Busy je start up tvrtka koja se bavi razvojem softverskih rješenja koja primjenjuju umjetnu inteligenciju u telekomunikacijskom sektoru.

Ivan Voras u sve tri tvrtke djeluje kao programer i CEO na razvoju poslovanja.

Radeći 11 godina kao znanstveni novak na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, imao je priliku voditi razvoj internog softvera Fakulteta, što mu je dalo širu sliku i iskustvo u projektnom menadžmentu. Za Fakultet je sudjelovao u istraživanjima poput primjenjivosti Open source Cloud sustava u telekomunikacijskom sektoru. Radeći kao kernel developer za FreeBSD od 2008. godine, u međunarodnom timu s više od 200 kolega, stekao je desetogodišnje iskustvo u komunikaciji sa stranim tržištima. Isto mu omogućuje dobro poznavanje i praćenje zahtjeva globalnih partnera.